zondag 7 juli 2013

Wie niet horen wil, moet voelen.

Ik heb hier al eens laten vallen dat ik hardop droom van een elektrische fiets want gewoon fietsen wordt toch wat moeilijk. Moeilijk gaat ook zult u misschien zeggen en dat is ook zo, maar ik merk toch dat je dan een beetje in een neerwaartse spiraal komt en minder gaat fietsen en bewegen omdat het te lastig is. Een elektrische fiets op het verlanglijstje dus en na wat geïnformeer en geshop wist ik precies welk model ik wou. Maar daar hangt natuurlijk een stevig prijskaartje aan vast en als echte vrouw ga je niet voor het goedkoopste.
Nu wil het toeval dat ik via een opmerkzaam en attent klasgenootje van de academie een tweedehands exemplaar op de kop kon tikken en man, wat ben ik daar blij mee. Het ding heeft duidelijk al wat meegemaakt maar rijden dat dat doet! Ik zoefde gisteren dan ook iedereen voorbij, blij bellend om mijn doortocht aan te kondigen. Als een klein kind, zo content was ik met wapperende haren op mijn stalen, euh aluminium ros, fietste ik zonder problemen en zette met groot gemak een twintigtal kilometers op de teller ... om ’s avonds weer pijn in mijn heup te hebben. 
Ach ja, misschien had ik nog wat moeten rusten na die bestralingen, hoewel beperkingen, oppassen, daar is niets over gezegd en ik was het dus weer even uit het oog verloren of misschien heb ik het gewoon even genegeerd dat kan ook. Ik zal vanmiddag dan maar braaf naar het tennis kijken en misschien leer ik het wel eens. Ooit ... . 

3 opmerkingen:

 1. Beste Patricia,

  ik ben medisch journalist, en voor een artikel op onze website medipedia.be (rubriek MediBlog) ben ik op zoek naar iemand die een blog bijhoudt over zijn of haar ziekte. In mijn zoektocht kwam ik uit op jouw blog over borstkanker. De bedoeling is dat je schriftelijk op een aantal vraagjes antwoordt (bv. Waarom ben je een blog over je ziekte begonnen?). Als je het ziet zitten om hieraan mee te werken of meer informatie wil, kan je me contacteren via ena@vivio.com. Het is een leuke mogelijkheid om mensen te informeren over je blog, én borstkanker in het algemeen.

  Vriendelijke groeten,

  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kende alleen je andere blog, had geen idee van wat er verder allemaal speelt.. Ik hoop dat je snel weer een beetje kunt rondfietsen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Adinda, ik probeer dat en beetje gescheiden te houden hoewel ik soms twijfel aan die beslissing. Als het minder goed gaat met mij schrijf ik veel op deze blog, anders probeer ik het 'luchtiger' te houden. Dat fietsen lukt ondertussen al heel goed en het is een beetje mijn vrijheid.

   Verwijderen