dinsdag 28 september 2010

En nog eens shit !

Als kankerpatient moet je blijkbaar niet alleen over een behoorlijk incasseringsvermogen beschikken, flexibiliteit moet zeker ook op je cv staan. Eén dag later ziet mijn situatie en dus ook de te volgen behandeling er helemaal anders uit.
De longspecialist vond dat er niet voldoende vocht was bijgekomen om te draineren en het talkeren is momenteel al helemaal niet aan de orde. De cortisone wordt opnieuw opgestart om de kortademigheid te bestrijden. Op de X-ray is te zien dat de long niet zuiver is, en toen ik bij de oncologe kwam kreeg ik te horen dat mijn tumormarker aanzienlijk is gestegen, van 77 naar 95 !
Nog eens shit !
De te volgen behandeling ; met grote waarschijnlijkheid chemo !
Dat is het geniepige aan kanker ; je denkt dat het jou niet kan overkomen, zelfs als je hervalt leef je op hoop, dat het wel zo erg niet zal zijn, ga je vol vertrouwen naar de raadpleging en ... krijg je een opdoffer !
Ik had blijkbaar écht wel gehoopt op een plateau van mijn tumormarker, maar mijn lichaam laat mij weer in de steek. En opnieuw chemo, de oncologe had het al eens laten vallen, maar dat is toch echt wel het laatste wat ik wil horen.
Niets aan te doen natuurlijk, wat is het alternatief ? Ik moet verder vechten en de behandelingen ondergaan. Volgende week dinsdag heb ik opnieuw afspraak bij de longspecialist voor een X-ray en gaat men mijn longinhoud meten. Daarna naar de oncologe om de te volgen behandeling te bespreken. Vermoeiend allemaal, én duur ! Ik had eigenlijk gepland om mijn tijd, energie en centjes aan leuke zaken te spenderen, maar dat wil momenteel blijkbaar niet echt lukken. Ik ben het even echt heel beu, mag ik ? En dan moet het eigenlijke werk nog beginnen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten