woensdag 16 oktober 2013

Incontinent is niet content

Het is een delicaat onderwerp, incontinentie, heel privé, gênant en moeilijk bespreekbaar dus u kunt zich best voorstellen dat ik er even over nagedacht heb alvorens dit berichtje te posten. Maar ik had mezelf voorgenomen om op deze blog open te praten over alles wat kanker met zich meebrengt dus moet ik nu niet terugkrabbelen. En geef nu toe welk onderwerp kan je nu beter overgieten met een gitzwart sausje van ironie?
Incontinentie dus en ik kan er van meespreken want sinds ik per dag drie liter bijvoeding en vocht kreeg toegediend heb ik last van stress incontinentie en loop ik als een klein kind bepamperd rond en dat vind ik helemaal niet leuk!
Ach, hier en daar een druppeltje urineverlies zal u zeggen; ‘No big deal’, maar het gaat veel verder dan dat. Ik kan een kwartier op het toilet zitten in allerlei poses maar er komt geen druppel, niks, nada, niente, you get the drift! Als ik dan even later ga zitten of liggen krijg ik een zondvloed over mij heen terwijl ik niets voel aankomen en zoals ik al zei; ‘Waar is die niet leuk knop??’
Ik ging tijdens mijn ziekenhuisbezoek al op consultatie bij de urologe en die gaf mij de nodige medicatie om dit probleem te verhelpen, tot hier toe zonder succes. Op 7 november heb ik weer een afspraak om dit probleem te evalueren en ondertussen behelp ik mij met pampers en onderleggers en ik kan u verzekeren dat dit niet bevorderlijk is voor een positief zelfbeeld laat staan voor mijn nachtrust.
Maar wie weet zit er een schilderij in want de opdracht was dromen en hoe zou ik een natte nachtmerrie op canvas kunnen zetten?

5 opmerkingen:

 1. Toch geef jij ook al heb je het moeilijk aan alles een twist. Vind jou heel moedig! Denk aan jou xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Dirk, die twist is mijn wapen zoals de tijger dat van Marc was :-)

   Verwijderen
 2. Ooow sorry!!! Ik moet er wel een beetje om lachen maar dat komt alleen maar omdat je het zo grappig beschrijft, dat gitzwarte sausje van ironie werkt.

  Verder is het gewoon *niet leuk* natuurlijk.

  Ik bedenk me ineens dat ik vannacht over jou gedroomd heb!!! Nou moet niet gekker worden zeg, hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben blij dat je er om kan lachen, ik probeer dat ook maar het lukt me momenteel niet altijd :-). En gedroomd van mij dat is inderdaad behoorlijk gek!! Het was toch geen 'natte' droom :-) :-) :-)

   Verwijderen