zondag 20 oktober 2013

Do’s en dont’s in Houston
Toen de ex kwam vertellen dat wij misschien voor drie jaar naar Houston Texas konden verhuizen heb ik een half uur geblèt, maar ik ben dan ook een blètkous. Eenmaal wat aan het idee opgewarmd bedacht ik mij dat het voor ons gezin wel een heel avontuur en ervaring zou zijn en zeker in een land met een vergelijkbare cultuur dan de onze. Niet dat een vreemde cultuur geen verrijking zou zijn maar dat zag ik niet zo zitten.
Als je een beetje tussen de regels kan lezen of zelfs niet, zul je vast gemerkt hebben dat ik niet opgezet was met de…

Dit was het laatste wat ons mama heeft geschreven. Helaas heeft ze dit niet kunnen afmaken.
Patricia Vanghesdaele is vannacht overleden. Ondanks het feit dat er hard voor haar leven werd gevochten heeft ze het niet gehaald. Na een bikkelharde strijd heeft ze het gevecht tegen kanker verloren. Het enigste wat we nu nog kunnen doen is hopen dat ze rust vindt en troost halen uit het feit dat ze niet langer hoeft af te zien.

Wij zullen haar in ieder geval heel hard missen.

Mama,

Je bent de moedigste vrouw die we kennen. Je hebt altijd het goede voorbeeld voor ons gesteld, ons geleerd om altijd te blijven vechten. Je wilde niet opgeven, had nog zoveel voor te leven. Je zei altijd dat je ons nog lang zou blijven “ambeteren” en dat we ons geen zorgen moesten maken. Helaas hebben we je vroegtijdig moeten afgeven. Je hebt de oneerlijke strijd tegen kanker verloren. Het enigste wat we nu nog kunnen doen is moed halen uit je vechtkracht. We hadden je nog zo hard nodig en wilden nog zoveel met je delen, maar we gaan je goede voorbeeld volgen en ons een weg in het leven vechten al zal het nu moeten zonder jouw aanmoediging en steun. Mama we gaan je niet teleurstellen en je gaat trots op ons zijn.


Gitta en Robin

6 opmerkingen:

 1. M´n oprechte deelneming in het heen gaan van deze moedige vrouw aan de familie. Rudy Colman

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Gitta en Robin,

  Hier schrik ik heel erg van. Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder. Ik volgde haar beide blogs en had regelmatig via de reacties leuk contact met haar. Ik zal haar schrijfsels hier en haar eacties op mijn blogs misen. Gek dat je iemand die je niet persoonlijk kent via een blog zo kan waarderen.

  Ik wens jullie heel veel sterkte met het verlies van jullie moedige lieve moeder!

  Rust zacht Patricia, je was een fijne blogvriendin!

  Josine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Slaapzacht Pé. Veel sterkte aan je kinderen.
  Daisy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik las jullie mama haar blog sinds kort. Nu staar ik hier naar deze woorden, van jullie. Wat moet ik jullie nu veel sterkte toewensen. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik las jullie mama haar blog sinds kort. Nu staar ik hier naar deze woorden, van jullie. Wat moet ik jullie nu veel sterkte toewensen. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb heel veel moed en echt meer energie gekregen door het lezen van jullie mama haar blog, ik volgde het heel intens want ik zit zo'n beetje in een zelfde situatie. De laatste tijd lag ik er soms wakker van, maar jullie mama heeft het woord "dood" nooit in haar blog vermeld, misschien wilde ze jullie of andere patienten sparen, maar ze was zo moedig...hopelijk halen jullie haar blog niet te vlug van het scherm, want als ik het even niet zie zitten herlees ik bepaalde passages, en kan ik er weer tegenaan, want ze kon alles zo mooi verwoorden.....ik ken jullie mama niet maar haar blog heeft voor mij heel veel betekend! Veel sterkte en als het even moeilijk wordt denk aan jullie mama, die zegt vast allé vooruit......Oprechte deelneming

  BeantwoordenVerwijderen