zaterdag 24 maart 2012

Katjes in het donker ... .


Dat mijn katten broertjes zijn wist u al en dat ze goed op elkaar lijken weet u ondertussen ook. Mensen die op bezoek komen en hen niet goed kennen houden hen zelfs niet op het zicht uit elkaar, maar wij kennen hen door en door zodat we zelfs ’s nachts in het donker weten wie er bij ons komt kamperen.
Zo heeft Hippie een beetje een rare slepende stap, maar springt hij super licht en elegant op je bed. Beast loopt dan wel geruisloos maar zijn sprong is alles behalve elegant te noemen. Bovendien heeft hij de vervelende gewoonte om op je lieve lijf te gaan staan of er over te lopen terwijl Hippie netjes rond gaat, waarvoor onze dank.
Hippie voelt met zijn pluizige pels ook heel anders aan dan Beast, die eerder een stugge vacht heeft en als Beast bij je komt slapen gaat dat meestal gepaard met luid gespin terwijl Hippie, die niet kan spinnen, een soort pruttelend geluid maakt.
Hippie kruipt ook heel dicht tegen je aan. Een beetje te dicht naar mijn gevoel en daarom verkiest hij waarschijnlijk eerder het bed van de dochter die dat wel kan verdragen. Beast zal in de wintermaanden wel lekker bij je komen bunkeren maar eens het weer wat beter wordt vindt hij het al snel te warm en neemt afstand.
En als je tegen de ochtend aan wakker wordt van een hevige venijnige pijnscheut in je teen, weet je dat Beast op je bed zit, vrolijk en monter, bij gebrek aan muizen op jacht naar je voet die onder de dekens beweegt en blijkbaar heeft hij ook dan weer beet! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten