zaterdag 16 april 2011

Cocktail uurtje !

Ik heb genoten van mijn verkorte vakantie.  Verkort, omdat ik maandagmorgen voor het vertrek nog in het ziekenhuis was en vrijdagmorgen alweer op het appel moest verschijnen.  Maar de vakantie was goed.  Rustig natuurlijk, maar dat kon nu eenmaal niet anders.  Het weer had een beetje beter mogen zijn, want om buiten te zitten was het net iets te fris.  Ik heb veel gerust, gelezen én zelfs een beetje gefietst en gezwommen met dank aan de cortisonen die ik momenteel neem.  Door die medicatie heb ik dus wel degelijk beterschap.  Beetje ironisch niet ?  Je bent blij omdat je je beter voelt, maar eigenlijk is dat niet goed want dan gaat het wel degelijk om uitzaaiingen. 
Maar ik heb ook goed nieuws !  Ik kan sinds dinsdag eindelijk terug een beetje normaal eten en het gebraak en gekokhals blijft ook achterwege.  De schimmelinfectie lijkt dus onder controle en ik kan niet beginnen te vertellen hoeveel beter ik mij voel, want door het gewichtsverlies was ik ontzettend slap.
Gisteren heb ik weer een lange dag in het ziekenhuis doorgebracht.  De longspecialist heeft opnieuw 1.2 l van mijn linker long gedraineerd.  Wat vroeger een kleine ingreep was, is ondertussen al een routineklus geworden. Hij heeft ook bevestigd dat enkel de rechter long is aangetast.  Mijn linker long is nog vrij van tumoren en daar ben ik blij om.  Daarna heeft de oncologe mij getrakteerd op mijn eerste cocktail.  Dat was niet vooraf afgesproken maar ik had wel verwacht dat zij er snel werk van zou maken.  Normaal gesproken zou ik van deze chemo weinig nevenwerkingen hebben.  Alleen constipatie en de witte bloedcellen die te laag gaan, maar geen haarverlies of misselijkheid.  Het mag al eens meezitten ! Vanaf nu mag ik iedere vrijdag naar de bar voor mijn wekelijkse dosis en ik hoop dat deze chemo eindelijk eens gaat aanslaan !

2 opmerkingen:

 1. Oh Patricia,
  Jij bent echt een persoon om enorm naar op te kijken. Jij bent zo sterk en je geeft nooit op. Je blijft ook zo positief. Wouw!
  Hopelijk tot snel.
  X Rebecca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Rebecca ! Ik probeer zo positief mogelijk te blijven ook al is dat niet altijd makkelijk, maar ja, wat is het alternatief ? Maar met jullie lieve steun lukt het mij wel. x

  BeantwoordenVerwijderen