dinsdag 1 oktober 2013

Ieder nadeel heb zijn voordeel

Ik kan niet beginnen vertellen hoe moe ik ben en ik sleep mij dan ook letterlijk en figuurlijk voort. Eenvoudige huishoudelijke taken zijn een opdracht, dingen waar je anders zelfs niet bij stilstaat zoals de vaat in of uitladen of een wasmachientje insteken. Ik heb hiervoor dan ook hulp ingeroepen en nu komt er iemand poetsen want daar kom ik al helemaal niet aan toe. En natuurlijk helpt de dochter ook mee maar nu ze terug druk is met school en stages wil ik haar niet te erg belasten.
De eetlust is beter maar ik kreeg gisteren én vandaag de opmerking dat ik nog ben afgevallen en dat is balen. Ik eet iedere dag drie maaltijden en een bijvoeding om extra calorieën binnen te krijgen en dan nog lukt het niet. Eten is trouwens nog altijd niet vanzelfsprekend want dan denk ik soms dat ik ergens zin in heb, tot het mij op m'n bord ligt aan te staren dus dat is niet leuk.
Die ademnood is er nog altijd. Niet zo erg als in oktober 2010, maar het overvalt mij nog regelmatig.
En ik ben bijzonder bibberig. Nu was ik altijd al een koukleum en zoveel afvallen zal daar zeker geen deugd aan doen. Maar ik bibber ook dikwijls letterlijk en ik vraag mij af of dat door de medicatie of door het gewichtsverlies komt dat moet ik bij de volgende consultatie zeker eens vermelden.
Ik probeer  mij nog iedere week naar de academie te slepen en dat lukt me wel. Dan kom ik er aan tussen tien en half elf, net op tijd om tijdens de pauze te bekomen van de verplaatsing want de les begint eigenlijk al om negen uur. En zo kom ik bij dat voordeeltje waar ik het in de titel over had. Vermits ik zo 'bibberig' ben schilder ik automatisch losser, iets wat ik al jaren probeer maar mij tot hier toe nooit echt lukte. Nu ik met die kleine handicap schilder moet ik wel snelle dikke toetsen zetten en het werk waar ik aan bezig ben ziet er goed uit en dat zeg ik niet snel.  Zo zie je maar; 'Ieder nadeel heb zijn voordeel', volgens een mijn klasgenootje een quote van Johan Cruijff.

10 opmerkingen:

 1. Goh meid, en je dochter.. hoe gaat zij ermee om? Het is gekend voor haar, maar haar mama zou moeten zien moeite hebbben moet toch ook wel ontzettend hard voor haar zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad het is ook moeilijk voor de dochter en de zoon. Ik ben voor het eerst ziek geworden in 2006 dus ze zijn er een beetje mee opgegroeid hoewel ze aan die periode eigenlijk weinig 'hinderlijke' herinneringen hebben. Je zou kunnen zeggen dat er zekere vorm van 'gewenning' is, maar op sommige momenten is de druk voor hen ook wel erg hoog en daar ben ik mij pijnlijk bewust van.

   Verwijderen
 2. Ja dat is er een van onze Johan ;)

  Heb net trouwens even al je werken bekeken, zitten hele mooie schilderijen en aquarellen (toch?) bij!

  Sterkte weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je berichtje. Het zal wel goed komen alleen moet ik geduld hebben en dat is niet altijd even makkelijk.
   Ik ben inderdaad eerst begonnen met aquarellen en daarna ben ik naar de academie gegaan om te leren schilderen met olieverf. Dit schooljaar studeer ik af en ik heb een beetje het gevoel van help, nu al, ik begin pas te snappen waar ze het over hebben :-). Maar het is een leuke uit de hand gelopen hobby.
   Strafffe en wijze quote van Cruijff, ik dacht die moet ik gebruiken!

   Verwijderen
 3. Hallo,
  Ik ben ook met een blog begonnen op de vlk maar ik heb darmkanker met waarschijnlijk metastasen in de longen. Ik volg je blog en kan je bregrijpen, soms kan ik ook niet de vaatwas legen of een wasmachine laten draaien en daarvoor heb ik veel steun van mijn mama, ook voor eten te maken. Ieder dag is anders, probeer te genieten van kleine dingen. Heb je nood aan een babel of iets te schrijven kijk eens naar mijn blog. Veel groeten. Daisy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Daisy,
   Jammer te horen dat jij ook zo ziek bent maar ik ben blij dat je steun vindt bij je mama dat helpt. Dat ik die kleine dingen, die we anders gewoon vanzelfsprekend vinden, niet meer kan doen vind ik nog het meest frustrerend en inderdaad je kan maar beter van de kleine dingen genieten maar dat is zeker niet elke dag evident. Ik ga zeker eens kijken naar je blog en hoop dat je je snel beter voelt.

   Verwijderen
  2. Hallo,
   Is het al wat beter met je ? Ik heb het nog atlijd moeilijk om die steun van andere mensen te moeten aanvaarden maar ik kan niet verder dan die steun te aanvaarden anders gaat het niet en als het huis niet opgeruimd is of de was en strijk niet gedaan is dan is dat ook niet plezant, het is wel tof dat we dan wat gezelschap hebben en zo kunnen we een babbel hebben dat doed ook eens deugd. Veel mensen kunnen die frustratie niet begrijpen en ook niet begrijpen hoe we ons voelen en het is inderdaad niet altijd evident maar we moeten blijven hopen dat het beter wordt en iedere dag is een dag erbij.
   Veel groeten.
   Daisy

   Verwijderen
  3. Ik ken en deel je gevoel. Je bent het zo gewoon om die dingen zelf te doen, dingen waar je anders gewoon niet bij stilstaat. Ik moet dat ook nog leren om die hulp te aanvaarden maar soms kan je gewoon niet anders.
   Sterkte en lieve groetjes terug

   Verwijderen
  4. Hallo,
   Ik ben ook dit weekend in het ziekenhuis beland (zie mijn blog anders). En morgen is het al weer chemo dag ! Ik geniet nog van vandaag en denk nog niet te veel aan morgen. Ik heb ook zo',n melkachtige vloeistof gekregen in het ziekenhuis en inderdaad je bent er slecht van maar het zal je meer kracht geven. Tot wat later. Veel groeten. Daisy

   Verwijderen
 4. Jij bent zooooo sterk!!!! Jouw optimisme gaat je zeker helpen om er bovenop te komen!!! Sterkte en ik hoop echt dat jij je rap terug beter voelt! x

  BeantwoordenVerwijderen