vrijdag 31 augustus 2012

Move on!Met spijt in het hart heb ik mijn lidmaatschap bij die sportclub met het bijna monopolie opgezegd. Ik was daar al een jaar of 16 lid en heb ze zien evolueren van een gezellige vriendenclub waar je al eens aan de toog kon blijven plakken en waar iedereen iedereen kent, naar een firma die enkel geldgewin nastreeft en waar je als klant tot lidkaart gereduceerd werd.
Nu was ik, en ik niet alleen, hun agressieve verkoopspolitiek al lang meer dan beu, maar dat is niet de reden waarom ik daar niet meer sport. Ik was eigenlijk nog maar net terug een beetje op dreef toen ze besloten om de step- en andere lessen die ik volg van het programma te schrappen. Ja, als je het zo stelt heeft die club mij natuurlijk niet veel meer te bieden, behalve hun constante veranderingen die ik niet bepaald verbeteringen vind. En toch heb ik getwijfeld en gepiekerd en een beetje uit nostalgie blijven volhouden maar omdat mijn stepmaatjes, waarvan ik met sommigen al een dikke veertien jaar samen sport, nu noodgedwongen ook andere horizonten gaan opzoeken heb ik de knoop doorgehakt en mijn lidmaatschap stopgezet, wat voor de financiële pijngrens een goede zaak is natuurlijk.
Dus ben ik op zoek naar iets anders want bewegen is belangrijk vind ik en mijn oncologe vindt dat zeker. Ik ben al dikwijls met de dochter gaan lopen in het park, wat wil zeggen dat de dochter loopt en ik er wat achteraan hobbel. Lopen is nu eenmaal nooit echt mijn ding geweest maar het is wel gezellig om samen buiten in beweging te zijn. We hebben ook een stepper gekocht voor thuis, maar fitnessen vind ik niet zo leuk en dit is dus in geval van nood. De dochter heeft al heel wat kilometertjes op die crosstrainer afgelegd, ik stond erbij en keek ernaar. En volgende week ga ik eens proeven van salsa dansen en ik ben benieuwd of dat iets is voor zo’n stijve hark als ik. Het is niet makkelijk om na zoveel jaren iets nieuws te zoeken en ik treur ook een beetje om mijn verloren stepklas maar ben wel benieuwd naar wat er uit de bus gaat komen. Suggesties zijn altijd welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten