woensdag 30 mei 2012

Ceetee

Nee het is niet nummer twee. Ik heb ondertussen al zoveel CT thorax scans gehad dat ik de tel kwijt ben. En als er een top vijf van onaangename onderzoeken is, staat deze er zeker in. Niet omwille van de scan zelf maar van de contrastvloeistof die ze inspuiten. Om te beginnen moet er dan geprikt worden en dat is met mijn dunne wegspringende aders niet evident. Maar de verpleegkundige van dienst prikte vakkundig, in mijn hand weliswaar, maar dat viel mee. Alleen heb ik altijd zo'n onaangenaam gevoel van die contrastvloeistof. Het begint met een warme tinteling in mijn mond en loopt zo helemaal door mijn lichaam om mij, last but not least, een geweldige drang om naar het toilet te gaan te bezorgen. Niet leuk dus, maar het is alweer voorbij. Nu nog even wachten tot vrijdag en hopelijk krijg ik dan een goed rapport, omdat ik zo flink was :-)

2 opmerkingen:

  1. Ik heb daar ook altijd last van! Juist hetzelfde.. Tintelingen in de mond en 'down-under'. Heel vervelend! En daarna ook altijd zo mottig als een krab.
    Ik duim voor vrijdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeg dat wel! Jij bent de eerste die mij zegt daar ook last van te hebben. Ik had mijn vriendin, toen die een CT moest laten nemen, bang gemaakt met mijn verhaal maar zij had nergens last van. Ik vraag wel altijd om die vloeistof minder snel te laten druppelen, dat helpt. Dan ben ik tenminste niet meer mottig. Hopelijk is er voor jou geen volgende keer meer en heb je deze tip niet nodig.
    Merci voor het duimen :-)

    BeantwoordenVerwijderen